top of page

Ontmoet Paul

Senior Dru Yoga teacher trainer

Mijn verhaal: 

Er zit beweging in het leven, bij mij zeker.

Als  kind groeide ik op in de rand van Brugge: als oudste van 4 jongens en één meisje. We speelden op braakliggend terrein, reisden veel in alle vakanties. Tijdens talloze weekends ravotten we op de boerderij van de grootouders.  Een zalige droom in de natuur in een beschermde omgeving.

Mijn studiekeuze verraste iedereen behalve mezelf: ik zou die innerlijke roep volgen! Iets in beweging: dus sportleraar! Dat was het enige bekende toen en daar zou het leven wel verandering in brengen.

Ernstige ziekte tijdens de opleiding  gooide roet in het eten of was het net dat prachtige geschenk om iets te ontdekken? Zeker: Steinerpedagogie, vegetarisme, koorzang, alle mogelijke cultuur (toneel, opera, opvoeringen, …)

Na de vrije schoolopleiding in Duitsland startte het werken aan de Vrije Rudolfsteinerschool te Gent: pionieren op school en thuis. Daar werden we gezegend met 5 kinderen : 4 meisjes en 1 jongen. Het levensverhaal kreeg meer en meer omvang, verschillende levenslijnen.

Alsof dat niet voldoende was, in 1995 startte het Dru yoga avontuur: ik volgde de dru yoga- en meditatie-opleiding en verdiepte me in de yoga via seminars en retreats in Nederland, Wales en India. Eigen yogaklassen werden in 1998 opgestart. Meteen in dat jaar werd ik als assistent lesgever uitgenodigd aan de internationale Dru yoga lerarenopleiding in Nederland. Daar kon ik groeien tot senior teacher trainer.

Ook was ik jarenlang actief in de Dru jeugdprogramma’s: met outdoor adventure, vision quest, smart heart yoga-opleiding.

En zo sta ik nu zelfstandig in volle beweging tussen en in verschillende verhalen : van de eigen kinderen, van mensen in de yogalessen, van studenten aan de yoga-opleiding, vrienden en kennissen. 

 

En het eigen verhaal? Vele dromen zijn vervuld en nog steeds in beweging en zich aan het vervullen!

wales 2014136.jpg
"Er is een merkwaardig en bijzonder fenomeen in het leven.
Wanneer je iemand kan helpen, steunen, inspireren, 
dan wekt dat vreugde in het hart van de andere.
Gelijk groeit ook die vreugde in je eigen hart.
Yoga is een levensstijl die dat aanmoedigt
en het leven brengt je steeds meer van dat."

Paul Mussche

3B0A9585.jpg

Je kan bij mij terecht voor individuele consulten

3B0A9799_edited.jpg

In alle individuele consulten stel ik me op als Levensverhaal-fluisteraar.

Ik luister en fluister, laat jou zoeken en dromen, wensen. Ik help je jezelf te spiegelen, vooruit/achteruit kijken en stilstaan om te ervaren, te observeren. Ik kan een pen en een nieuw blad papier aanreiken en jij schrijft. Jij leeft, ervaart en kiest elk moment. 

Zo open je voor jezelf de poort naar innerlijke verrijking.

bottom of page