top of page

Over Dru Yoga

Er is Dru yoga voor iedereen : voor baby's, jong en oud, vaders en moeders, zwangere vrouwen, drukbezette managers, ... Je kan vlot instappen met om het even welke conditie, constitutie: beweeg en ervaar je lichaam, je gemoed, jezelf.

Een unieke vorm 

van Yoga

Yoga omvat de klassieke houdingen, ademhalingstechnieken, handgebaren, meditatie en relaxatie. Dru yoga voegt deze elementen samen tot vloeiende en/of dynamische sequenties en versterkt die met affirmaties en visualisaties. Het geheel vormt een gracieuze en diepwerkende unieke vorm van yoga.

Dru yoga kan je helpen je authentieke kracht, je vitaliteit te ontdekken, te wekken. Je versterkt de rug- en buikspieren: kernstabiliteit. Onthaast, ontstress, ontspan!

Thema’s die daarom in het dru yoga programma voorkomen zijn: vitaliteit, rugscholing, innerlijke vreugde, emotionele balans, dru dans,...​

We gaan uit van zachte, vloeiende bewegingen en een gecontroleerde ademhaling.

De gewrichten worden “zacht” gehouden tijdens het bewegen : dit creëert soepelheid op verschillende niveaus. De spieren worden bewust aktief gehouden: dit zorgt voor een krachtige uitstraling

P1030330_edited.jpg
100_5197_edited.jpg

Stilte, Helderheid en Innerlijke kalmte

EnergyBlockRelease – reeksen zijn gemakkelijk in te oefenen en zorgen voor ontspanning op fysiek, emotioneel en mentaal vlak.

Alle bewegingen starten vanuit een soepele wervelkolom. Die ondersteunt niet alleen de yogabeoefening maar ook een optimale gezondheid. Daarom zijn de wervelkolom-golfbeweging en –rotatie basisoefeningen en is kernstabiliteit in elke houding van wezenlijk belang.

Dru yoga balanceert de krachtcentra in ons lichaam en geeft in het bijzonder toegang tot de kracht van het hart.

In de vloeiendheid van bewegen creëert Dru yoga vele krachtige momenten van stilte, Dru momenten van helderheid, innerlijke kalmte.

bottom of page